Carlos Fabra, condemnat a quatre anys de presó per delictes fiscals

  • El president de la Diputació i i l'ex-dona havien deixat de justificar uns ingressos per valor de 3,2 milions d'euros entre 1999 i 2004

VilaWeb
Redacció
25.11.2013 - 13:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència de Castelló ha condemnat a quatre anys de presó l’ex-president de la Diputació de Castelló i ex-president provincial del PP, Carlos Fabra, per quatre delictes contra la hisenda pública en l’anomenat ‘cas Naranjax’, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià a través de Twitter. Fabra haurà de pagar una multa de 693.000 euros i indemnitzar hisenda amb la mateixa quantitat. L’ex-dona de Fabra, María Amparo Fernández, ha estat condemnada per dos delictes fiscals i haurà de pagar 274.000 euros de multa i indemnitzar hisenda amb la mateixa quantitat.

Fabra ha sol·licitat avui mateix la baixa com a militant del PP. Segons ha explicat el president provincial actual, Javier Moliner, serà tramitada immediatament.

En canvi, l’Audiència ha absolt Fabra, l’empresari Vicente Vilar i l’ex-dona d’aquest dels delictes de suborn i tràfic d’influències.

Durant la lectura de conclusions, a final de mes passat, la fiscalia mantenia la petició d’una condemna de fins a 13 anys de presó per a Fabra perquè considerava que el judici havia acreditat que era culpable dels delictes de tràfic d’influències, suborn i diversos delictes fiscals. La resta d’acusacions també va mantenir les penes demanades a l’inici del judici. La defensa de Fabra, exercida per l’advocat Javier Boix, va demanar l’absolució en considerar que no hi havia delictes provats i que els delictes fiscals haurien prescrit.

Els pèrits d’Hisenda van confirmar que havia ingressat 3,2 milions d’euros sense justificar

El cap de la unitat de suport de l’Agència Tributària a la Fiscalia Anticorrupció, Conrado Caviró, va assenyalar a final d’octubre que l’ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i la seva dona havien deixat de justificar uns ingressos per valor de 3,2 milions d’euros entre 1999 i 2004.

En la seva declaració judicial en la vista, Conrado Caviró va dir que d’aquesta quantitat, un total de 3,05 milions d’euros varen ser ingressats en efectiu en alguns dels 85 comptes corrents que tenien oberts. El pèrit va assenyalar que hi havia un ‘gran desfasament’ entre les vendes en efectiu, els premis de loteria i les rendes salarials del matrimoni amb què Fabra justifica aquests ingressos.

El PP valencià respecta la sentència

El portaveu del grup parlamentari del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha manifestat el seu respecte amb la sentència que condemna Fabra. Bellver ha dit que el PP ‘és respectuós amb les sentències’ i ha garantit que ‘ni des del grup parlamentari ni el PP demanarà cap indult’ per a Fabra. El portaveu del PP ha fet aquestes declaracions després de la polèmica de la passada setmana perquè més de quaranta diputats del seu grup varen demanar l’indult per l’ex-diputat i ex-batlle de Torrevella, Pedro Hernández Mateo, condemnat a tres anys presó per corrupció.

 

Més informació:

The New York Times posa Carlos Fabra com a exemple de corrupció

Carlos Fabra: ‘El New York Times se me’n refot’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any