Mas diu que els treballadors públics cobraran la paga extra si Madrid permet l’impost a la banca

  • El president condiciona la reversió de les retallades a la 'recuperació de l'economia' i un 'millor finançament de Catalunya'

VilaWeb
Rafa Garrido – ACN
25.11.2013 - 10:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Optimista però caut, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha reaccionat a la possibilitat que l’estat acabi finalment transferint a la Generalitat l’impost als dipòsits bancaris. Mas ha aprofitat per remarcar que Catalunya ‘es mereix’ disposar de la gestió d’allò que es recapti amb aquest impost perquè va crear-lo ‘abans que l’estat’. A més, el president ha refermat el seu compromís d’abonar la paga extra dels treballadors públics de la Generalitat que el pressupost va decretar que no se’ls pagués. De fet, fins i tot en el cas que no es pugui recaptar tot allò previst en aquest impost i només fos una part, Mas manté que els diners anirien destinats a revertir aquesta retallada.

El president de la Generalitat s’ha mostrat confiat que, tal com publica El País, l’impost sobre els dipòsits bancaris acabi essent transferit a la Generalitat, si més no, en part. ‘Jo crec que finalment serà així’, ha dit Mas, que ha demanat precaució. ‘En el cas de Catalunya, mereixem aquesta transferència d’impost, perquè el vam crear abans que el govern espanyol’, i ha sentenciat: ‘Reclamem de poder tenir aquest impost com altres autonomies de l’estat.’

En aquest sentit, ha volgut refermar el seu compromís amb els treballadors públics de la Generalitat. ‘Si aconseguim el rendiment de l’impost, en tot el que hi hagi diners de més, ho destinarem a recuperar el poder adquisitiu dels empleats del sector públic’, ha dit, recordant que han patit ja diverses retallades de la seva paga extra.

Davant la possibilitat que el govern espanyol només autoritzi a recaptar part d’aquest impost, Artur Mas s’ha mostrat igualment positiu. ‘Haurem de calcular què significa això en valors absoluts, perquè encara que el percentatge sigui petit, la suma pot ser molt alta’, ha assegurat, alhora que remarcava que ‘l’important és el concepte, que podem tenir l’impost’.

Artur Mas ha admès que darrerament s’han mantingut negociacions amb el govern espanyol per aquesta qüestió i ha considerat que l’obertura d’aquesta possible transferència ‘és fruit de converses que hi ha, però que no estan acabades’. El president ha fet aquestes declaracions des de Nova Delhi, després de participar en la inauguració d’un seminari que ha reunit a empresaris del sector de l’automòbil català i indi, i abans de visitar les instal·lacions de l’empresa Careesma.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any