Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  24.11.2013  11:18

Més de 60 persones van participar en el Vermut Literari amb Isabel-Clara Simó

L'acte va tenir lloc dissabte al matí, al col.legi Lluís Revest

Men?ame
 

Aquest dissabte,  23 de novembre, va tenir lloc al CEIP Lluís Revest el 'Vermut Literari' de la tardor de 2013, organitzat conjuntament per Castelló per la Llengua i la Delegació de l'Institut d'Estudis Catalans, i que en aquesta ocasió va comptar amb la presència de l'escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó, una de les més populars de la literatura catalana actual.

L'acte va començar amb la intervenció de Montserrat Ferrer, professora de valencià a l'IES Penyagolosa, que va donar la benvinguda als assistents en nom de l'organització i va presentar la trajectòria biogràfica i literària d'Isabel-Clara Simó.

Tot seguit va prendre la paraula l'escriptora, que va deleitar el públic amb consideracions sobre la seua trajectòria biogràfica i la "descoberta" de la llengua i la cultura pròpies a la Universitat de València durant la seua joventut; reflexions sobre la naturalesa de la literatura i sobre l'art d'escriure; i finalment la reivindicació, en referència al darrer títol que ha publicat, dels "invisibles", d'aquelles persones (o col·lectius, en una referència explícita al País Valencià i la cultura catalana) que amb mèrits sobrats resten a l'ombra, injustament sense reconeixement.

Finalment, l'acte va desembocar en un distés col·loqui amb el públic assistent, que va intervenir per valorar alguns aspectes de la seua obra o per a preguntar sobre l'ofici d'escriptor.

Castelló per la Llengua i la Delegació de Castelló de l'Institut d'Estudis Catalans fan una valoració molt positiva i volen expressar "la nostra gratitud a l'autora per haver acceptat de prendre part en els Vermuts Literaris, que es reprendran la primavera de 2014".