Escòcia declararà la independència el 24 de març de 2016 si guanya el sí al referèndum

  • Ho detalla el ‘Llibre blanc’ que el govern escocès publicarà dimarts

VilaWeb
Redacció
24.11.2013 - 09:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 24 de març de 2016 és la data que el govern escocès planteja per a declarar formalment la independència respecte de la Gran Bretanya, si guanya el sí en el referèndum del 18 de setembre vinent. Així ho ha revelat la vice-primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon (vídeo). La data és inclosa en un ‘Llibre blanc’ sobre la independència, que es presentarà dimarts a Glasgow. El document, de 670 pàgines, inclou molts detalls sobre Escòcia en cas que triomfi el sí a la consulta de l’any vinent.

‘Aquesta guia cap a una Escòcia independent serà el pla més complet i detallat d’aquestes característqiues que s’hagi publicat mai’, segons Sturgeon, que el considera ‘un document històric en què s’exposen els arguments econòmics, socials i democràtics de la independència’.

‘Demostra la fortalesa econòmica d’Escòcia i detalla com esdevindrem independents: les negociacions, preparatius i acords requerits durant el període de transició des del vot d’independència del setembre vinent fins a la nostra proposta de dia de la independència, el 24 de març de 2016, just a temps per a les primeres eleccions d’un parlament escocès independent, el maig d’aquell any.’

El 24 de març és l’aniversari de la firma de l’Acta d’Unió, que defineix els termes d’unió entre Anglaterra i Escòcia des del 1707.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any