Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  24.11.2013  01:12

S'ha mort Enrique Cerdan Tato, referent per a la democràcia a Alacant

Fundador de la Unió de Periodistes, escriptor, militant històric del PCE i gran defensor de la memòria històrica

Men?ame
 

El periodista Enrique Cerdan Tato s'ha mort aquest dissabte a la ciutat d'Alacant, on va néixer el 1930. Cronista de la ciutat d'Alacant, fins que el va treure el PP, fundador de la Unió de Periodistes del País Valencià i escriptor Enrique Cerdan Tato va ser una de les grans referències de la ciutat d'Alacant durant la lluita per la democràcia. 

Militant del Partit Comunista i Premi de les Lletres Valencianes Cerdan Tato havia estat al capdavant de pràcticament qualsevol iniciativa cívica de l'Alacantí. Els darrers anys s'havia distingit per la defensa de la memòria històrica, reivindicant un momument al port d'Alacant en memòria de que va ser el darrer baluard de la república.

Cerdan Tato va mantenir sempre una postura ferma en defensa de la cultura catalana i la valencianitat d'Alacant, tot i que la llengua dels seus llibres i articles va ser bàsicament l'espanyol.