Rajoy demana seny a Catalunya i avisa que no permetrà cap referèndum

  • 'Amb la sobirania nacional no s'hi juga', diu el president espanyol

VilaWeb
Redacció / ACN
21.11.2013 - 10:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mariano Rajoy, president del govern espanyol, ha repetit que no pensa permetre cap referèndum sobre la independència de Catalunya. En un entrevista a RNE, ha dit que correspon ‘a tots els espanyols’ de decidir què ha de ser Espanya: ‘Espero que s’imposi el seny, i faré tant com pugui perquè sigui així. No crearé tensions, però amb la sobirania nacional no s’hi juga; ni amb això, ni amb els articles 1 i 2 de la constitució, mentre jo sigui president.’

Aquestes són les paraules de Rajoy a RNE:

Rajoy ha repetit el missatge que havia donat diumenge: que no permetria que es jugués amb la sobirania espanyola i que la història dels espanyols ‘l’escriurem tots i ningú no es quedarà fora de les decisions que ens afecten’.

Ha esquivat de valorar l’opinió de l’ex-president José Maria Aznar, que abans-d’ahir va dir que s’hauria d’imposar una pena de presó de cinc anys al president de la Generalitat, Artur Mas, si convocava un referèndum il·legal. Rajoy s’ha limitat a afirmar que només es responsabilitzava de les seves paraules i que l’opinió d’Aznar era respectable com moltes altres.

Rajoy  ha mirat de combatre els arguments econòmics de l’independentisme. Ha dit que el seu govern havia dedicat 29.000 milions a finançar el deute de Catalunya i que havia pagat 6.000 milions als proveïdors de la Generalitat: un total de 900.000 factures a 35.000 proveïdors, ha dit.

.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any