ICV insta Mas a tornar a cedir el senyal de TV3 a ACPV

  • Presenta una moció al parlament per a garantir l'acord de reciprocitat entre Canal 9 i la CCMA

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iniciativa per Catalunya (ICV) va presentar ahir al parlament una moció (pdf) perquè TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià. El text insta el govern d’Artur Mas a tornar a enviar el senyal de TV3 a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) si en un termini de tres mesos la Generalitat Valenciana no ha complert l’acord de reciprocitat signat al maig. Així mateix, recorda que ‘falta molt poc perquè es compleixi un any de la sentència del Tribunal Suprem que donava la raó a ACPV en relació amb les emissions de TV3 en aquell territori’.

El propòsit de la moció és que el parlament insti el govern a fer tant com calgui perquè, abans de tres mesos, es compleixi l’acord de reciprocitat entre Canal 9 i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Aquest acord, signat el mes de maig passat, implica l’emissió efectiva del senyal dels programes de les ràdios i televisions públiques valencianes al Principat, i de les ràdios i televisions públiques del Principat al País Valencià.

En cas que el govern valencià no hagi fet efectiu l’acord, la moció demana de ‘tornar a cedir el senyals dels seus canals a ACPV’.

A més, demana al govern de Mas que, si l’estat imposa una sanció a ACPV pel fet de restablir les emissions dels canals de la CCMA, la Generalitat de Catalunya n’assumeixi el cost, ‘com a expressió del compromís d’aquesta cambra i del govern amb l’espai lingüístic de comunicació’.

La sentència que donava la raó a ACPV

La moció d’ICV-EUiA explica que ‘la sentència del Tribunal Suprem de 5 de desembre de 2012 va establir que el govern valencià no tenia autoritat per a sancionar ACPV pel fet de facilitar la recepció de TV3 al País Valencià i va ordenar el retorn de l’import de la multa imposada a ACPV’. Alhora el Suprem espanyol afirmava que ‘la difusió de les emissions televisives més enllà dels límits territorials de la comunitat autònoma catalana era i és lícita sens dubte’ i apuntava la necessitat de donar cobertura legal a aquesta activitat. El Tribunal Superior de Justícia valencià també es va pronunciar en termes similars el gener d’enguany.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any