L’Amical Wikimedia i la Fundació Miró impulsen la presència del pintor a la Viquipèdia

  • Totes dues institucions, per mitjà d'una viquipedista resident, activen un procés de revisió i millora dels continguts sobre Joan Miró a l'enciclopèdia oberta

VilaWeb
Redacció
21.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació Joan Miró de Barcelona ha signat un conveni amb Amical Wikimedia, l’associació que promou la Viquipèdia, per a engegar un procés de millora de continguts sobre Miró a la Viquipèdia. La iniciativa parteix d’una auditoria que estudia la presència del pintor i de la fundació a la versió catalana de la Wikipedia, i incorpora la viquipedista resident i historiadora de l’art Esther Solé per coordinar les accions necessàries a fi d’augmentar-ne el rigor i el nombre de continguts.

L’auditoria ha analitzat la qualitat dels continguts sobre l’artista a la Viquipèdia, ha revisat els articles sobre obres de Miró i ha comparat l’estat de les entrades segons els idiomes disponibles. A partir d’aquest estudi, Esther Solé s’encarregarà de fomentar la millora i l’edició de continguts sobre Miró, coordinarà la comunitat d’editors voluntaris que volen treballar temes mironians i farà de pont entre aquests editors i els materials que la Fundació Joan Miró els posa a disposició.

A més del perfeccionament d’articles sobre el pintor i la fundació a la Viquipèdia, Solé també treballarà per polir-ne les versions en anglès, castellà i francès; per millorar-ne les referències citades en els articles existents; i per augmentar la presència de continguts mironians en aquells idiomes que es consideren estratègics, com ara el japonès i el rus.

Amb aquesta nova iniciativa, la fundació afirma que manté la voluntat de difondre el coneixement de Miró a l’enciclopèdia lliure i recorda que abans ja s’havien dut a terme accions com dues viquimaratons, una de les quals es va convertir en la més llarga de la història.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any