Notícies

Dijous  21.11.2013  06:00

L'Amical Wikimedia i la Fundació Miró impulsen la presència del pintor a la Viquipèdia

Totes dues institucions, per mitjà d'una viquipedista resident, activen un procés de revisió i millora dels continguts sobre Joan Miró a l'enciclopèdia oberta

Men?ame
 

La Fundació Joan Miró de Barcelona ha signat un conveni amb Amical Wikimedia, l’associació que promou la Viquipèdia, per a engegar un procés de millora de continguts sobre Miró a la Viquipèdia. La iniciativa parteix d’una auditoria que estudia la presència del pintor i de la fundació a la versió catalana de la Wikipedia, i incorpora la viquipedista resident i historiadora de l'art Esther Solé per coordinar les accions necessàries a fi d'augmentar-ne el rigor i el nombre de continguts.

L'auditoria ha analitzat la qualitat dels continguts sobre l’artista a la Viquipèdia, ha revisat els articles sobre obres de Miró i ha comparat l’estat de les entrades segons els idiomes disponibles. A partir d’aquest estudi, Esther Solé s’encarregarà de fomentar la millora i l’edició de continguts sobre Miró, coordinarà la comunitat d’editors voluntaris que volen treballar temes mironians i farà de pont entre aquests editors i els materials que la Fundació Joan Miró els posa a disposició.

A més del perfeccionament d’articles sobre el pintor i la fundació a la Viquipèdia, Solé també treballarà per polir-ne les versions en anglès, castellà i francès; per millorar-ne les referències citades en els articles existents; i per augmentar la presència de continguts mironians en aquells idiomes que es consideren estratègics, com ara el japonès i el rus.

Amb aquesta nova iniciativa, la fundació afirma que manté la voluntat de difondre el coneixement de Miró a l’enciclopèdia lliure i recorda que abans ja s’havien dut a terme accions com dues viquimaratons, una de les quals es va convertir en la més llarga de la història.