La pregunta de Raül Romeva: ‘Creu que Catalunya ha de ser un estat independent?’

  • L'encara eurodiputat d'ICV diu que la resposta ha de ser binària, sí o no

VilaWeb
Redacció
19.11.2013 - 14:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputat d’ICV Raül Romeva ha dit avui quin seria l’enunciat òptim de pregunta en la consulta. ‘De preguntes, n’hi ha moltes de possibles, però el missatge ha de ser clar. En línia de la pregunta escocesa, ha de deixar anar un resultat molt clar: “Creu que Catalunya ha de ser un estat independent?”, ha dit en declaracions a RAC-1. I la resposta hauria de ser sí o no. ‘Tot el que no sigui pregunta de resposta binària, genera confusió’, ha afegit Romeva.

Ara per ara la posició de la direcció d’ICV és de dissenyar una pregunta binària però en què en el sí puguin votar tant independentistes com federalistes, és a dir, que s’oposa a una pregunta directa sobre la independència. ‘Hem de ser conscients que Iniciativa no és un partit de tradició independentista, que ha fet una evolució molt ràpida per adaptar-se a les circumstàncies. Hem de ser conscients que aquests complexitats hi són. No és el mateix un partit que n’ha fet gala i que legítimament ha defensat aquest principi en tota la seva història que Iniciativa, que estava en un altre enfocament. Espero, però, que hi hagi un posicionament clar tan aviat com sigui possible’, ha explicat Romeva.

L’eurodiputat no creu pas que ICV es despengi del compromís per la consulta tal com ha fet el PSC perquè ‘hi ha una clara convicció majoritària que no hi ha marxa enrere, no hi ha possibilitat de seguir com fins ara.’

Romeva ha recordat que deixarà el parlament europeu el mes de maig vinent i ha dit que continuaria fent política, però no saps si continuarà vinculat amb ICV. Ha dit, però, que no s’ha plantejat pas de passar a ERC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any