Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  18.11.2013  14:51

Autor/s: ACN

Àngel Ros: 'No tinc cap interès d'anar al grup mixt ni de deixar el partit'

Defensa que trencar la disciplina de vot 'no és l'escenari normal ni el que ha de passar' i qualifica d'excepcionalitat la votació sobre la declaració de sobirania

Men?ame
 

El batlle de Lleida i representant del corrent crític del PSC Agrupament Socialista, Àngel Ros, ha deixat clar que no té 'cap interès d'anar al grup mixt ni de deixar el partit' i ha dit que el sentit del vot entorn la consulta sobiranista es decidirà en el si del grup parlamentari, 'd'acord amb el debat del propi grup, i amb les resolucions del Consell Nacional'. Ros ha afirmat que trencar la disciplina de vot 'no és l'escenari normal ni el que ha de passar' i ha qualificat d''excepcionalitat' la votació sobre la declaració de sobirania, en què Ros i altres quatre diputats del PSC van votar diferent a la direcció. Així mateix, ha sentenciat que 'no existeix risc de fractura al PSC'.

L'endemà del consell nacional extraordinari del PSC celebrat ahir en el qual es van imposar les tesis de la direcció del partit entorn de desmarcar-se del front català a favor de la consulta sobiranista, Àngel Ros ha assegurat que 'no hi ha cap risc de fractura en el partit' i ha insistit que quan arribi el moment de votar la resolució sobre la consulta al parlament la decisió 'comuna' es prendrà en el sí del grup parlamentari, d'acord amb les resolucions del partit i amb les del consell nacional'.   

Sobre la possibilitat de votar diferent a la resta del PSC com ja va fer davant la proposta de declaració de sobirania del parlament, Àngel Ros ha dit que no es poden fer hipòtesis sense conèixer la proposta de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP sobre el dret de decidir però ha remarcat que trencar la disciplina de vot 'no és l'escenari normal ni el que ha de passar' i ha qualificat d''excepcionalitat' el cas de la votació per la declaració de sobirania. 'Està clar que temes en el partit polític es debaten i es troba una posició comuna compartida, això és el que passa i el que passarà', ha sentenciat.  

El batlle de Lleida ha defensat que durant el consell nacional les posicions de la direcció i dels dos corrents crítics, Agrupament Socialista i Avancem, van ser 'molt properes' i que les diferències fonamentals que van evitar finalment un document de consens és perquè 'des de les dues corrents veiem que PSC ha de ser més actiu no només en la defensa només si no en l'exercici del dret de decidir, hem d'anar més en línia de fer que els catalans puguem votar el nostre futur de forma pactada i legal'.