Notícies

Diumenge  17.11.2013  19:52

Marc Mur (PSC): 'La proposta de resolució era del primer secretari, no de l'executiva'

Diu que hi ha una part àmplia del partit incòmoda i que 'no han vingut o no han volgut venir' 130 consellers nacionals

Men?ame
 

El batlle de Flix, que recentment ha estat elegit secretari general de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Marc Mur, membre de l'executiva i del consell nacional del PSC, ha destacat després del consell nacional extraordinari dels socialistes catalans d'aquest diumenge que 'hi ha un ampli sector del partit a qui aquesta situació no agrada'. Ho diu pel fet que tot i que la proposta de la direcció del partit a l'entorn del dret de decidir ha tingut 258 vots favorables, 'hi ha 130 consellers nacionals no han volgut o no han pogut venir i no han exercit el seu dret a vot'. En una entrevista a La Xarxa, Mur ha subratllat que aquest fet indica que la minoria crítica no és 'tan minoritària com alguns es pensen'. 'La proposta, que no era de l'executiva, sinó del primer secretari, ha tingut 258 vots a favor de 430 que formen el consell nacional. És interessant veure quin percentatge és aquest', ha explicat Mur.

I ha afegit que, al seu parer, la direcció del partit havia convocat el consell per demanar disciplina i obediència als consellers, però que no ha servit per a res: 'per sortir com hem sortit no calia, era innecessari aquest consell nacional.' A més, la jornada li deixa incerteses: 'Ara la pregunta és: a partir d'avui el PSC treballarà a favor de la consulta o en contra? Jo surto amb aquest interrogant i penso que com jo molts socialistes.'

Mur ha admès que el sector crític ha d'entrar 'en un procés de reflexió' per veure com s'orienten les seves posicions de cara al futur, però reitera que el congrés extraordinari ha mostrat una imatge que probablement no ha transmès la força que s'hauria volgut des de la direcció del partit.

'Un error històric'

Mur ja va dir divendres en el programa Escrivint la Independència de Canal Català que el PSC cometia 'un error històric' no posant-se de manera clara i inequívoca a favor del dret de decidir i de la consulta. 'És un error històric que acabarà pagant a les urnes', va dir, i va afegir que no tenia arguments per a justificar la 'posició de l'actual cúpula del PSC'.

'No podem permetre que s'associïn les nostres posicions a les de Ciutadans i PP', va dir Mur. Al seu parer, tots els membres del PSC que pensen que la direcció s'equivoca haurien d'organitzar-se i explicar que 'no tothom del partit pensa igual'. 'I si podem —afegeix— cal intentar ser majoria dins del PSC, guanyar un congrés i que les posicions del PSC canviïn.'