Les excuses del PSC

  • Un militant del PSC recopila en un 'excusòmetre' els diferents arguments del partit per a refusar la consulta

VilaWeb
Redacció
17.11.2013 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Rodríguez Fernández, militant del PSC, partit del qual ha estat secretari de ciberactivisme de Barcelona i conseller de seguretat del districte d’Horta-Guinardó, ha dissenyat ‘l’excusòmetre’, una aplicació que recull les diferents excuses que ha fet servir el PSC per a refusar la consulta. En aquest apunt al seu bloc, Rodríguez explica que probablement avui el PSC signi ‘la sentència de mort del seu projecte originari i es transformi sense canviar de nom en la federació catalana del PSOE’, en referència a la posició que el partit ha d’adoptar respecte el dret de decidir.

Rodríguez diu que el PSC no votarà mai a favor del dret de decidir i per a demostrar-ho presenta amb certa clau d’humor una aplicació, titulada, ‘L’excusòmetre de la consulta del PSC’,  amb aquesta presentació: ‘Per què malbaratar el temps debatent al PSC si ja des de Ferraz ens han donat les respostes que necessitàvem?’.

A l’aplicació s’hi poden clicar diversos arguments utilitzats pel PSC al llarg dels últims anys imesos, com que una consulta popular no té cap valor legal, que si és convocada només pel parlament no serveix, que si no hi ha una reforma constitucional tampoc, etc. Dins de cadascun d’ells s’hi pot llegir l’argumentari fet servir pel partit en cada moment. Rodríguez acaba dient: ‘Benvinguda la federació catalana del PSOE… rèquiem pel PSC’.

Un dels autors de ‘Les dotze raons per la independència d’un Rodríguez socialista i un Pérez republicà’

Rodríguez és conegut per ser un dels autor de l’article ‘Les dotze raons per la independència d’un Rodríguez socialista i un Pérez republicà‘, escrit per un militant d’ERC i un del PSC, ell mateix, tots dos castellanoparlants, en què expliquen els motius que els porten a defensar una república catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any