Les joventuts del partit liberal europeu, a favor del dret de decidir i del procés català

  • N'aproven una moció hi dóna suport explícit en el marc de la Unió Europea

VilaWeb
Redacció
16.11.2013 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les joventuts del partit liberal europeu (LYMEC) han aprovat una resolució de suport ‘al dret de decidir de les nacions sense estat’, a proposta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). El document (pdf) s’ha debatut en el marc del congrés dels joves liberals europeus que aquests dies té lloc a Bucarest (Romania).

La resolució reconeix a les nacions sense estat el dret de vot i la democràcia i convida explícitament a l’estat Espanyol a seguir el camí del Regne Unit amb el referèndum escocès. A més, exhorta a dur a terme aquests processos dins de la Unió Europea i les seves institucions.
 
La presidenta de la JNC i diputada al Parlament, Marta Pascal, ha qualificat de gran notícia el suport dels liberals europeus al dret a decidir, ‘una prova del compromís europeu amb la democràcia, Catalunya i la llibertat dels pobles’. La JNC és membre de ple dret del LYMEC des de fa quinze anys, una organització política europea que ha servit a la JNC per a fer arribar a Europa les aspiracions de llibertat catalanes.
 
‘Tots els passos sumen’, ha dit Pascal, tot afegint: ‘fem història amb el posicionament de les joventuts del tercer partit europeu més gran amb el dret de decidir i amb el procés català’. La resolució s’ha aprovat amb 73 vots a favor, 62 en contra i 14 abstencions. Els joves nacionalistes han participat al congrés del LYMEC amb una delegació encapçalada pel responsable de l’àrea de Política Europea i Internacional, Víctor Puig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any