Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  16.11.2013  19:00

Les joventuts del partit liberal europeu, a favor del dret de decidir i del procés català

N'aproven una moció hi dóna suport explícit en el marc de la Unió Europea

Men?ame
 

Les joventuts del partit liberal europeu (LYMEC) han aprovat una resolució de suport 'al dret de decidir de les nacions sense estat', a proposta de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). El document (pdf) s'ha debatut en el marc del congrés dels joves liberals europeus que aquests dies té lloc a Bucarest (Romania).

La resolució reconeix a les nacions sense estat el dret de vot i la democràcia i convida explícitament a l'estat Espanyol a seguir el camí del Regne Unit amb el referèndum escocès. A més, exhorta a dur a terme aquests processos dins de la Unió Europea i les seves institucions.
 
La presidenta de la JNC i diputada al Parlament, Marta Pascal, ha qualificat de gran notícia el suport dels liberals europeus al dret a decidir, 'una prova del compromís europeu amb la democràcia, Catalunya i la llibertat dels pobles'. La JNC és membre de ple dret del LYMEC des de fa quinze anys, una organització política europea que ha servit a la JNC per a fer arribar a Europa les aspiracions de llibertat catalanes.
 
'Tots els passos sumen', ha dit Pascal, tot afegint: 'fem història amb el posicionament de les joventuts del tercer partit europeu més gran amb el dret de decidir i amb el procés català'. La resolució s'ha aprovat amb 73 vots a favor, 62 en contra i 14 abstencions. Els joves nacionalistes han participat al congrés del LYMEC amb una delegació encapçalada pel responsable de l’àrea de Política Europea i Internacional, Víctor Puig.