Camacho demana a CiU i PSC que rectifiquin i que ‘no s’inventin drets’

  • Qualifica les declaracions d'Oriol Junqueras de Brussel·les de 'disbarat'

VilaWeb
ACN
16.11.2013 - 14:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez Camacho, ha exigit al PSC i a CiU que “rectifiquin” les seves postures i els ha recriminat que fora de la constitució “no es poden inventar drets”. En declaracions als mitjans durant una visita a Granollers (Vallès Oriental), Camacho ha demanat al PSC “abandoni els seus complexos nacionalistes” i a CiU que governi “pensant en tots”. “Fora de la democràcia i la constitució no es poden inventar drets i no hi ha sortides ni solucions, és la llei de la selva”, ha declarat. D’altra banda, ha acusat Mas de seguir les polítiques del tripartit que ha assegurat que han tornat després del “disbarat” d’Oriol Junqueras a Europa.

Camacho ha considerat que el PSC afronta aquesta setmana “el seu moment més crític” i ha afegit que s’ha ficat “en un embolic del que no sap com sortir”. Per això, li ha recomanat que “abandoni els seus complexos nacionalistes” i aposti pel “dret a seguir sent catalans i espanyols”. Ha fet extensiva aquesta recomanació a CiU, ja que creu que els convergents han portat els catalans “a un procés independentista del que no sap com sortir”.

Per això, ha recomanat als dos partits “a que reflexionin i rectifiquin perquè Catalunya no necessita un dret inventat com és el del dret a decidir” i els ha instat a treballar per la recuperació econòmica i “el dret a seguir sent catalans i espanyols”.

Els ha volgut recordar també que “fora de la constitució i la democràcia no es poden inventar drets i no hi ha sortides ni solucions, només la llei de la selva” i els ha recomanat al PSC que abandoni el dret a decidir i a CiU “que aposti per governar seriosament Catalunya, treure-la de la crisi i garantir la convivència” i deixi de banda el seu “experiment independentista”.

D’altra banda, ha lamentat que el president del Govern, Artur Mas, encara no hagi desautoritzat el líder d’ERC, Oriol Junqueras, per les seves paraules a Europa. Camacho ha dit que Junqueras “ha donat la pitjor imatge de Catalunya” i ha fet el “ridícul”. Ha afegit que el silenci de Mas està “justificant el disbarat” de Junqueras i l’ha alertat que amb aquestes paraules ERC ha tornat al Tripartit de Josep Lluís Carod Rovira.

“Junqueras ha tornat als pitjors moments del tripartit”, ha dit. Ha considerat que si el soci de govern de CiU “continua manant tant”, el que estan fent els convergents és seguir les polítiques del Tripartit “que han enfonsat Catalunya”. “Els catalans ens mereixem un govern que governi pensant en tots, en com treure Catalunya de la crisi i no vagi de la mà d’ERC, que ja hem vist quina és la seva veritable cara”, ha finalitzat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any