PSM i ERC comencen un procés de confluència cap a la unificació

  • Han convocat la militància a aprovar un acord que portarà a ampliar MÉS

VilaWeb
Redacció
16.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Socialista de Mallorca (PSM) i Esquerra Republicana (ERC) de Mallorca fan avui un pas important en el camí de confluència que van acordar les direccions fa poques setmanes. Avui han convocat les seves bases per aprovar l’acord que ha de portar a una integració orgànica i una posterior ampliació de la coalició MÉS (que també integra Iniciativa-Verds). L’acord comença per la confluència de les formacions a Mallorca i, en una segona fase, s’ampliarà a la resta d’illes.

Per aprovar el document de col·laboració política, el PSM ha convocat la militància en una assemblea a Algaida. Per la seva banda, Esquerra Republicana de Mallorca ha convocat un congrés a Inca, on també renovarà la direcció. Joan Lladó, actual president, optà a la reelecció sense candidatura alternativa, però amb algun focus d’oposició interna.

El document que sotmeten a votació les dues formacions es planteja la unificació en mig termini de l’anomenada esquerra nacional. El primer pas serà la creació d’un òrgan de coordinació entre el PSM i ERC amb representants de les dues executives.

A més, també es preveu la col·laboració a nivell europeu dins de l’Aliança Lliure Europea (ALE), a través de les organitzacions juvenils i de les fundacions respectives, Emili Darder i Josep Irla.

L’entrada d’Esquerra a la coalició MÉS quedarà ajornada per més endavant –previsiblement, el primer trimestre de l’any vinent– i es farà en una assemblea de la coalició que encara no s’ha convocat. En el document que es vota avui hi ha el compromís del PSM de vetllar per l’entrada d’ERC a MÉS.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any