Les paraules de Cesk Freixas per a Gaeta

  • El músic publica el seu primer llibre, un recull de relats curts

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El músic Cesk Freixas s’estrena en el món literari amb ‘Paraules per a Gaeta‘ (Tigre de Paper), un recull de relats curts que parlen del país, els seus poetes, les lluites socials i els sentiments més humans. Amb una clara influència d’Eduardo Galeano i obres com ‘El Libro de los abrazos’, el llibre presenta cent cinquanta textos que narren vides i països a partir dels detalls més íntims i d’anècdotes de tota mena. Un llibre que Freixas proposa de llegir sense gaire pressa, potser per a assaborir millor cada pàgina, que és una petita història. 

Arrencant amb una cita d’Antonio Gramsci (‘El vell món es mor. I el nou tarda a aparèixer. En aquest clarobscur, apareixen tots els monstres’), Freixas escriu dels mil racons del país recorreguts; de la terra, la terreta i la seva gent; de poetes i paisatges; dels amics, els mestres i els referents; i de la crisi, el Fons Monetari Internacional, els desnonants i els qui lluiten. 

Menorca, el Delta de l’Ebre, València, el Matarranya, Girona, Tabarca, Prada i el Penendès. Miquel Martí i Pol, Guillem d’Efak, Anna Murià, Màrius Torres, Miguel Hernàndez, Vicent Andrés Estellés, Manuel de Pedrolo. Ester Quintana, una visita al Parlament de Catalunya, anècdotes de la història del país i de les més menudes i íntimes. 

‘Gaeta és un carrer. Una mà, una idea, un dubte, una ciutat. Gaeta és el que vulguis que sigui. És decidir. És un terrat abans que marxi el sol, i dir alt que no volem morir. Gaeta és l’espai de temps que encara no hem viscut. El record, la memòria i el temps. I la calor que arriba per despullar-nos de la pena i el verí. Això és Gaeta. Per recordar-nos que prosseguim amb l’impossible’, presenta Cesk Freixas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any