Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  14.11.2013  19:11

Autor/s: ACN

La Generalitat assegura que té el compromís d'Hisenda per rebre els 1.700 milions del FLA

El Departament d'Economia preveu que els diners podrien arribar a finals d'aquest any o principis del 2014, data que es concretarà 'els pròxims dies'

Men?ame
 

El govern ha tancat un acord amb el Ministeri d'Hisenda espanyol on es reconeix el dret a incloure a l'entorn 1.700 milions d'euros addicionals corresponents a la relaxació de l'objectiu del dèficit per aquest any 2013 que va passar del 0,7% inicial a l'1,58%, segons el Departament del conseller Andreu Mas-Colell. 'El compromís' s'hauria tancat avui en una reunió tècnica entre els dos governs on es va acordar que el ministeri de Cristóbal Montoro acceptava compensar les factures del 2012 que el Govern ha pagat aquest 2013. El compromís reconeix aquests pagaments però no concreta la data del desembors que s'ha de tancar 'els pròxims dies' i que podria ser a finals d'any o principis del 2014.

El comunicat del Departament d'Economia parla d'un 'compromís' tancat amb els tècnics del ministeri. En aquest 'compromís' el govern espanyol finalment ha acceptat l'argument defensat pel conseller Andreu Mas-Colell que la relaxació del dèficit al passar del 0,7% a l'1,58% havia d'anar acompanyat de l'ampliació econòmica corresponent que són aproximadament uns 1.700 milions.

En el 'compromís' que han arribat les dues parts, sempre segons el Departament d'Economia, s'ha acordat que el ministeri de Montoro acceptarà compensar les factures del 2012 que la Generalitat ha pagat aquest 2013 amb recursos procedents de la seva tresoreria i del FLA.

Segons el comunicat del govern, el Ministeri d'Hisenda podria fer efectiu aquest pagament a finals d'aquest any o principis del 2014, en una data que el Departament del conseller Mas-Colell 'confia' que es pugui tancar 'durant els pròxims dies' a partir de noves reunions que hi ha previstes entre representants dels dos executius.