La plataforma Llegir en Català es presenta en societat amb el primer catàleg conjunt

  • És formada per deu editorials independents del país

VilaWeb
Redacció
14.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Llegir en Català la integren deu editorials independents. Volen treballar plegades per crear sinergies en el món editorial, un món cada vegada més complex i comandat per grans segells. En són part l’editorial Raig Verd, Periscopi, LaBreu, l’Avenç, Alrevés, Gregal, Llibres del Delicte, Saldonar, Gall Editor i Meteora. Marc Moreno, editor de Llibres del Delicte i membre de Llegir en Català, va presentar el primer catàleg de la plataforma, amb què volien comunicar als lectors i als llibreters que les deu editorials del grup publicaven bons llibres i literatura en català de bon nivell.

Moreno va explicar que eren deu editorials que s’havien aplegat per trobar un lloc als mitjans de comunicació i a les llibreries. Calia, doncs, unir-se per ‘guanyar repercussió en el món editorial’. Va reconèixer que per a totes deu editorials era molt enriquidor i que tenien moltes ganes de col·laborar entre si, perquè es complementaven.

Llegir en Català publicarà dos catàlegs l’any, l’un al setembre i l’altre al febrer, abans de Sant Jordi, per comunicar les novetats. Als catàlegs cada editorial farà difusió de les novetats i explicarà el fons propi. A la portada del llibre, al costat del segell de cada editorial, hi haurà el logotip de Llegir en Català perquè la gent pugui identificar les editorials que ‘lluiten per fer les coses bé en català’. L’objectiu, va dir Moreno, és contribuir ‘a la bona literatura i que el lector es familiaritzi amb el logotip i amb la feina del grup en favor de la literatura en català’.

El blocaire de +VilaWeb Sebastià Bennassar ha elogiat la plataforma en aquest apuntament del seu bloc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any