‘Com quan érem veu i so’, el videoclip de Mugroman en homenatge a RTVV

VilaWeb
Redacció
11.11.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El periodista i cantant de Mugroman va fer les pràctiques a la seu de RTVV a Alacant. Des d’aleshores, el seu sentiment cap a eixa casa ha estat sempre present. Tant és així que a l’últim disc de Mugroman ‘Sol d’hivern’ el grup de Xixona ha dedicat una cançó als afectats per l’ERO a RTVV, vora mil trebaladors de la cadena pública que ara el TSJCV ha fallat a favor de la readmissió.

La cançó anomenada ‘Com quan érem veu i so‘ és un homenatge a tots els treballadors acomiadats molts dels quals apareixen al videoclip, com és el cas d’Amàliga Garrigós. El videoclip ha estat gravat als estudis de la Universitat de València (TAU), i compta amb la col·laboració del cantant de Lax’n’Busto, Salva Racero.

RTVV No Es Tanca

En declaracions a Mil de nou Javi Ivànyez afirma que ‘Com quan érem veu i so és una cançó trista perquè narra el moment en què els treballadors de RTVV afectats per l’ERO van rebre la notificació via mail, un moment dur per a quasi mil dues-centes famílies i sobretot, l’inici del final d’una televisió que va començar com la finestra a la nostra terra, cultura i tradicions, i que va acabar com a eina política del govern valencià.

Però també és un crit d’esperança i optimisme. Cal recordar que la radiotelevisió valenciana no és dels polítics, és del poble, i és necessària per a mantenir la nostra cultura viva. Per això s’ha de lluitar per a mantenir-la lliure, plural, de qualitat i en valencià, per tal que torne a nosaltres. ‘La veritat mai no mor’, naixerem del dol per crear, contant batalles ‘com quan érem veu i so’.

Vos deixem amb el videoclip i des de la Tres deu donem ànims als treballadors de RTVV i als lectors per a no acceptar el tancament de la nostra televisió.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any