El clam per RTVV es gira contra Fabra

  • Seixanta mil manifestants omplen els carrers d'Alacant, Castelló i València en defensa d'uns mitjans públics de qualitat i en català

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.11.2013 - 19:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb el lema ‘RTVV no es tanca. És la teua’, seixanta mil manifestants, segons els orgnaitzadors, han omplert fins a vessar els carrers d’Alacant, Castelló i València contra el tancament de l’ens públic. Riuades de gent que han marxat en defensa d’un mitjà públic de qualitat i en català i també en contra del president del Consell, amb nombrosos crits de ‘Fabra dimissió’. 

Podeu veure les imatges que van donant al llarg del vespre les manifestacions contra el tancament de RTVV.


El comitè d’empresa, amb el suport de més de 160 entitats, havia fet una crida a la mobilització per exigir el manteniment de l’ens públic, ‘eina de construcció de la nostra identitat com a poble, la nostra llengua i la nostra cultura’. 

La convocatòria havia rebut més de 160 adhesions, entre les quals hi ha els principals sindicats i entitats civils i culturals, els partits de l’oposició i els comitès d’empresa de les ràdios i televisions públiques de l’estat espanyol. Ací podeu consultar la llista completa de totes les adhesions.

El manifest que acompanya la protesta destaca la importància de RTVV per a la preservació de la cultura, tradicions, identitat i llengua dels valencians. ‘Una llengua sense presència als mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta’, assenyala. I continua: ‘Tenim dret a una ràdio i televisió publica i plural, com una eina de preservació del país i de vertebració democràtica. Eixa i no altra és la RTVV que reivindiquem i eixa RTVV és possible.’ 

El comitè insisteix que ‘són uns altres els qui han pervertit els objectius de RTVV i l’han convertida en una eina de manipulació i propaganda; són uns altres els qui l’han duta a la ruïna amb una gestió nefasta i els qui han buscat el benefici propi enlloc del benefici social’. 

‘Ara volen tancar RTVV els mateixos que l’han portada a la desfeta econòmica i el descrèdit social i no ho han d’aconseguir. No reclamem tornar al passat, volem fer el futur, volem ser l’espill on es puguen mirar els valencians’, conclou. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any