Comunicat de l’IEVA arran l’anunci de tancament de RTVV

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Junta Directiva de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida manifesta el seu rebuig total a la decisió de tancar Radiotelevisió Valenciana (RTVV) feta pública pel President de la Generalitat Valenciana.

La Radiotelevisió Valenciana no ens agrada actualment. En diverses ocasions hem manifestat la nostra crítica a la degradació dels seus continguts i l’escandalosa parcialitat dels seus informatius, que han apartat de l’audiència bona part del seu públic potencial. A tot açò hem d’afegir l’escàndol que suposa el malbaratament de recursos econòmics produït per uns gestors que no mereixen ser considerats com a tals.

Creiem que els responsables d’aquests fets són els dirigents de l’entitat i els polítics que els hi han posats i n’han consentit les malifetes, portant l’entitat a la penosa situació econòmica i d’imatge pública actual. Sembla que han estat treballant intensament per a la seua destrucció.

Defensem la necessitat d’una televisió pública valenciana de qualitat i en valencià com a instrument de servei públic i no com a maquinària publicitària del poder. Entenem que qui ha de desaparéixer de la gestió de la radiotelevisió, i fins i tot de la vida política, són els qui l’han portada a aquesta situació.

Considerem que RTVV ha de continuar oberta. No és cap solució raonable el seu tancament, és absolutament necessària per a la cohesió del País, per a la pervivència de la llengua i cultura valencianes. Matar la Ràdio i la Televisió  públiques valencianes és matar un poble viu i amb futur. Volem una televisió i ràdio públiques, de qualitat, imparcials i que decididament vulguen assumir la veu del nostre poble valencià.

Ontinyent (Vall d’Albaida), novembre de 2013

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any