Amadeu Casas homenatja a Carles Fages de Climent al CAT

  • Hi participaran també Pi de la Serra, Pascal Comelade i Enric Casasses

VilaWeb
Redacció
09.11.2013 - 09:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El guitarrista i compositor Amadeu Casas presenta al CAT el seu darrer disc, ‘Lo Gaiter de la Muga’. És un homenatge al poeta figuerenc Carles Fages de Climent. Durant el concert hi intervindran Quico Pi de la Serra, Pascal Comelade i Enric Casasses, que han col·laborat en el disc.

Quan Amadeu Casas va aprofundir l’estudi de l’obra de Carles Fages de Climent -conegut amb el sobrenom ‘Lo Gaiter de la Muga’-  es va sorprendre de descobrir que fora de l’Empordà només fos conegut en cercles d’erudits. Això contrastava enormement amb la seva terra natal, on els seus versos eren molt populars. Per aquest motiu, Casas va promoure la difusió de l’obra de Fages de Climent tot musicant-ne els poemes. 

‘Lo Gaiter de la Muga’ –sobrenom amb què era conegut Fages de Climent– és fruit d’aquest treball i compta amb la participació dels músics Quico Pi de la Serra, Pascal Comelade i Pol Farrell i les veus d’Enric Casasses, Txell Sust i Elena Gadel. Amadeu Casas va descobrir precisament l’obra de Fages de Climent gràcies a Quico Pi de la Serra, amb qui treballa habitualment i que ja ha adaptat algun poema d’aquest escriptor. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any