Notícies

Divendres  08.11.2013  10:56

Juristes estudien si el decret sobre RTVV és frau de llei

Xelo Miralles, del Consell d'Administració, recorda que RTVV forma part de l'estatut i que molts consideren el decret il·legal

Men?ame
 

La periodista Xelo Miralles, membre del Consell d'Administració de RTVV i ex-treballadora de l'ens, considera que el decret llei del govern pel qual s'han nomenat els nous consellers és un frau de llei. Segons que ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, un equip de juristes estudia fins a quin punt l'actuació de l'executiu valencià podria ser il·legal.

'Han canviat els articles que establien la manera de nomenar els consellers. Hauria d'haver passat per les Corts. I s'ho han botat amb eixa excusa de la urgència immediata i el descontrol de la televisió. Per molts, el decret és il·legal, però ja és vigent. Haurà de ser ratificat per les Corts però en aquests moments és vigent i els nomenaments també', segons que ha explicat.

'Hi ha una gran batalla entre juristes per a avaluar què s'ha fet, perquè hi ha molts passos que podrien ser frau de llei', ha dit, donant la raó a la dimitida directora general de RTVV, Rosa Vidal, que ja va apuntar a aquest possible frau de llei. En aquest sentit, Miralles ha recordat que RTVV forma part de l'estatut d'autonomia i que ha estat desenvolupada en una llei.