Fabra intenta recuperar el control de RTVV a cop de decret

  • L'oposició domina el consell d'administració, però el govern respon amb un decret llei d'urgència i nomena els seus nous representants al consell

VilaWeb
Redacció
08.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si dimecres els treballadors de Canal 9 s’havien apoderat de la programació de la cadena, ahir es va intensificar la guerra per controlar RTVV. De primer, els membres del consell d’administració de l’oposició van prendre el poder de l’ens a primera hora de la vesprada (comunicat), després de la dimissió dels altres membres nomenats pel PP. Però immediatament el govern –reunit d’urgència– va respondre aprovant un decret llei per a recuperar el control de RTVV i, a continuació, va nomenar Ernesto Moreno nou director general de RTVV i  Luis Bertomeu, Vicente Burgos, José Serralde i Bartolomé Orozco, nous membres del consell d’administració a proposta del PP.

Ho va anunciar el vice-president José Ciscar en una compareixença de premsa, en què va justificar el decret llei adduint la ‘ingovernabilitat’ i la ‘prestació anormal del servei públic’ des que havia dimitit la directora general, Rosa Vidal. Durant la intervenció, Ciscar també va defensar la ‘pluralitat’ de sempre de RTVV. Uns comentaris que van ser rebatuts pel presentador de Canal 9, que, quan va reprendre l’emissió després de la compareixença, va dir que ahir hi havia més normalitat que mai a RTVV.

Ernesto Moreno, nou director general d’RTVV

El nou director general de RTVV va ser nomenat sots-director de CulturArts, que integra les societats públiques que depenen de la Conselleria de Cultura. Moreno va estudiar a l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials SEK Internacional University. L’any 2007 va dirigir el Palau de les Arts de València, i en fou destituït l’any 2011. Després es va incorporar a Teatres de la Generalitat Valenciana.

Acció dels membres del consell proposats per l’oposició

Els quatre membres del consell d’administració proposats per l’oposició (Rosa Solbes, Xelo Miralles, Rafa Xambó i Manuel Jardí) van constituir ahir el ple per l’absència dels altres cinc consellers, nomenats pel PP, que havien presentat la dimissió, inclosa la directora general, Rosa Vidal. El nou consell d’administració va instar el govern a readmetre els treballadors acomiadats, en compliment de la sentència que anul·la l’ERO, i a mantenir el servei públic que oferia RTVV.

En el comunicat, els consellers acusaven el govern valencià de pretendre ‘transgredir la llei de RTVV i els drets de la tota la ciutadania’. Però poc després, el govern va aprovar el decret llei.

 

Informació relacionada: 

Esbroncades i absències a les comissions parlamentàries pel tancament de RTVV

[VÍDEO] Fabra: ‘Tancar RTVV és innegociable i serà ràpid’

[VÍDEO] Els presentadors de Canal 9, als espectadors: ‘Vostès decideixen’

El comitè d’empresa lamenta que Fabra els ‘enfronti’ amb sanitat i ensenyament

El Consell Valencià de Cultura considera ‘de dubtosa legalitat’ el tancament de RTVV

Editorial de Vicent Partal: Fabra ensenya el projecte del PP

[CARTA] Iolanda Mármol: ‘Les meves mentides a Canal 9’

Vicent Moreno: ‘És un cop d’estat mediàtic’

Toni Gisbert: ‘Ara comença el procés de recuperació de Canal 9’

Tonetxo Pardiñas: ‘Les entitats hem d’encapçalar una mobilització civil contra el tancament de Canal 9’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any