Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  08.11.2013  06:00

Retratar pobles humans abans no desapareguin

Men?ame
 

Us sonen els noms d'asaro, himba, huli, rabari i tsaatan? Ben probablement no. I potser no hi haurà ni temps que us sonin, perquè són cinc tribus aïllades de la trentena que ha visitat el fotògraf anglès Jimmy Nelson aquests últims anys. A partir de tretze viatges per mig centenar de països de tot el món, Nelson ha bastit un llibre que documenta, en fotos, uns pobles abandonats. Perquè els seus retrats són, de fet, el testimoni d'un món amenaçat de desaparèixer.

Com es diu a la web Before they pass away, Jimmy Nelson ens força a veure, a entendre i a recordar uns pobles abans no desapareguin. La llista de tribus documentades i retratades per Nelson són: arbore, asaro, banna, casacs, chukchi, dani, dassanech, drokpa, gauchos, goroka, hamar, himba, huaorani, huli, kalam, karo, korowai, ladakhi, maori, massai, mursi, mustang, nenets, rabari, samburu, tibetans, tsaatan, vanuatu i yali.