Els treballadors prenen el control de Canal 9

  • Dimiteix en bloc la direcció de RTVV · Milers de manifestants omplen la plaça de la Mare de Déu contra el tancament

VilaWeb
Redacció
07.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors de Canal 9 mantenen les protestes després de l’anunci de tancament de RTVV. Aprofiten el mitjà i l’espai de la televisió per fer visible el malestar en contra d’allò que qualifiquen de ‘decisió política’. Bona part dels informatius d’ahir van ser dedicats a criticar l’anunci de clausura de RTVV. S’hi van qüestionar els motius adduïts pel president Alberto Fabra i s’hi va interpel·lar directament els espectadors sobre la importància de mantenir un mitjà públic valencià. La vesprada va ser dedicada íntegrament a un programa especial amb convidats i connexions en directe per a reivindicar el paper de RTVV en la defensa de la llengua, la cultura i les tradicions.

‘Pensem continuar fins a anar-nos-en a negre’, advertien sovint els presentadors i periodistes durant la programació especial.

La programació d’ahir va fer un repàs de les reaccions al tancament, amb personalitats de la societat civil convidades, que manifestaven el seu rebuig a la clausura de RTVV i la importància del mitjà públic per a la llengua, la cultura i les tradicions pròpies del País Valencià. La televisió té ara com a únic logotip l’etiqueta de Twitter ‘#RTVVnoestanca’.

Dimissió en bloc de la direcció

Rosa Vidal, directora general de RTVV, va presentar la dimissió per falta de confiança en el govern valencià, segons que informaren les agències. També va dimitir la resta de l’equip directiu, que acusa l’executiu d’Alberto Fabra d’haver mentit en el comunicat en què anunciava la decisió de tancar l’ens.

Milers de manifestants omplen la plaça de la Mare de Déu

Milers de manifestants, entre treballadors, ciutadans i representants polítics i sindicals, van omplir la plaça de la Mare de Déu de València contra la decisió del president Fabra de tancar RTVV. Canal 9 hi va connectar en directe. ‘Hem reaccionat tard, massa tard, potser, però ho hem fet’, va dir la presentadora del programa especial de Canal 9 comandat pels treballadors contraris al tancament. A la plaça s’hi van sentir crits de ‘Fabra dimissió’, ‘El president a Picassent’ i clams contra la censura.

 

Informació relacionada: 

Esbroncades i absències a les comissions parlamentàries pel tancament de RTVV

[VÍDEO] Fabra: ‘Tancar RTVV és innegociable i serà ràpid’

[VÍDEO] Els presentadors de Canal 9, als espectadors: ‘Vostès decideixen’

El comitè d’empresa lamenta que Fabra els ‘enfronti’ amb sanitat i ensenyament

El Consell Valencià de Cultura considera ‘de dubtosa legalitat’ el tancament de RTVV

Editorial de Vicent Partal: Fabra ensenya el projecte del PP

[CARTA] Iolanda Mármol: ‘Les meves mentides a Canal 9’

Vicent Moreno: ‘És un cop d’estat mediàtic’

Toni Gisbert: ‘Ara comença el procés de recuperació de Canal 9’

Tonetxo Pardiñas: ‘Les entitats hem d’encapçalar una mobilització civil contra el tancament de Canal 9’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any