El Consell Valencià de Cultura considera ‘de dubtosa legalitat’ el tancament de RTVV

  • El CVC és un organisme consultiu en matèria cultural · Insta a cercar 'un camí consensuat que enfortesca, en comptes d'afeblir-les, les nostres bases de progrés com a poble'

VilaWeb
ACN
06.11.2013 - 16:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lamentat ‘profundament’ el tancament de RTVV, ‘un fet que significa la destrucció d’un motor insubstituible de vertebració del poble valencià a través de la seua cultura i la seua llengua’. El CVC considera que el tancament és ‘una renúncia a canvi de res d’un element estratègic bàsic de preservació i desenvolupament del patrimoni cultural que ens constitueix com a poble’. La institució puntualitza que el tancament és ‘de dubtosa legalitat’ i ‘un símptoma de problemes molt greus que mereixerien més atenció’. L’organisme insta a cercar ‘un camí consensuat que enfortesca, en comptes d’afeblir-les, les nostres bases de progrés com a poble’.

El ple del CVC debatrà en la sessió d’aquest mes una declaració meditada i més completa sobre el tancament. Però abans  ha expressat aquestes consideracions prèvies a través d’un comunicat. El CVC reclama que ‘qualsevol decisió sobre un assumpte que afecta de manera tan general el nostre poble, tant els qui en són conscients com els qui no, no es prenga unilateralment per part de ningú, sinó que s’intente consensuar amb totes les forces representatives compromeses a contribuir positivament en la recerca de solucions vertaderes, que no poden consistir més que en solucions de futur, i no en més amputacions’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any