Esbroncades i absències a les comissions parlamentàries pel tancament de RTVV

  • EUPV i Compromís abandonen la d'Economia · Ignacio Blanco s'encara amb Serafín Castellano i Ricardo Costa

VilaWeb
Redacció
06.11.2013 - 14:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’EUPV Igancio Blanco ha esbroncat avui el conseller de Governació, Serafín Castellano, en la comissió de pressupostos del 2014 a les Corts arran del tancament de RTVV. En una intervenció molt contundent, Blanco ha dit, adreçant-se a Castellano, que se’l mirava en silenci: ‘Quin valor té la seua paraula? Per què no dimitix vostè, secretari general d’un partit podrit de corrupció, responsable del saqueig, de la ruïna de Ràdio Televisió Valenciana? De la manipulació i de la censura, del seu desprestigi social malgrat l’esforç de milers de treballadors durant tants anys.’

I ha afegit: ‘Quina vergonya! No els fa vergonya? Per què no dimitixen? Vostès vulneren el principi d’igualtat, els drets fonamentals dels treballadors i les treballadores, cometen il·legalitat i després qui ho paga? Ho paguen vostès? Ho anem a pagar tots els ciutadans del País Valencià’.

Després s’ha encarat amb el diputat del PP Ricardo Costa, que l’interrompia. ‘Vostè calla, parlo jo!’, li ha etzibat. ‘No admet que un imputat per corrupció com Ricardo Costa em talle quan parle de RTVV en les Corts’, ha dit després.

Per la seva banda, el síndic de Compromís, Enric Morera, i els diputats de la coalició Fran Ferri, Juan Ponce i Mireia Mollà han abandonat avui la comissió d’economia de les Corts Valencianes cridant ‘vergonya’ i ‘dimissió’ pel tancament de Ràdio Televisió Valenciana. Morera ha dit que han marxat perquè en la comissió el conseller de Governació, Serafín Castellano, no els ha deixat fer una qüestió d’ordre i s’ha negat a parlar de la situació de RTVV. Morera s’ha queixat que Castellano volgués parlar d’un pressupost ‘que després no executen’. Minuts abans també havien abandonat la comissió els diputats d’Esquerra Unida.

Morera ha dit: ‘Ara hauria d’explicar per què la volen tancar, i no fer veure una normalitat inexistent. No podem participar en aquesta farsa. Demanem al govern Fabra que si no aprofita per a reconduir la situació i aplicar la sentència i fer viable RTVV que plegue perquè és un president incapaç i que convoque eleccions’.

Informacions relacionades:

Esbroncada d’Ignacio Blanco (EUPV) a Serafín Castellano a les Corts

Compromís abandona una comissió a les Corts al crit de ‘vergonya’ pel tancament de RTVV

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any