Desmuntant la Generalitat

VilaWeb
Josep Albinyana
06.11.2013 - 01:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No es tracta de la qualitat. Ja sabem com funcionava i a qui servia RTVV: havia nascut amb un pecat original massa gran que ningú no va voler netejar amb cap bateig. Van preferir aprofitar-lo en benefici propi, i en perjudici de tots els altres.

Excepcions, professionalitats arraconades, heroïcitats petites. N’hi ha hagut també, és clar, però el gros era una altra cosa incompatible amb l’ètica i el servei públic. Amb tot, jo no era dels que defensaven que allò no valia res i era millor tancar-ho: calia reivindicar-ne a propietat i exigir qualitat.

Ara han tancat (diuen que tanquen) RTVV. L’excusa dels diners ja sabíem que la tenien a punt, però també sabem que la cosa no va per ací: ara són els mitjans públics que ja no tenim, despús-demà la sanitat s’integrarà en un sistema ‘nacional’ per a ‘racionalitzar’ despeses, la setmana que ve l’educació la controlarà directament el Ministerio… i en poques setmanes les Corts seran com el Tribunal de les Aigües: un decorat obsolet perquè les autoritats de Madrid es facen fotografies quan vinguen a controlar la sucursal.

Potser el guió no anava ben bé així (o sí), però en tot cas fa l’efecte que el procés de desmantellament de la Generalitat ha començat i no és una casualitat. De cap de manera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any