Comunicat dels treballadors de RTVV sobre el tancament

  • L'han llegit en el telenotícies d'aquest vespre

VilaWeb
Redacció
05.11.2013 - 21:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’informatiu de les 20.30 de Canal 9 ha començat amb el plató ple de treballadors envoltant els conductors del programa, que han informat de la decisió del govern de tancar Ràdio Televisió Valenciana. Tot seguit, han llegit el comunicat dels treballadors, en què insisteixen que no són responsables de la situació de l’ens, sinó que la culpa és de la mala gestió de tots aquests anys. 


‘A nosaltres ens lleven la faena però a vostès els lleven la ràdio i la televisió de tots’, han dit en la lectura del comunicat. També han declarat que els treballadors no serien pas els qui tancarien l’empresa. Per això han anunciat que no tenien intenció de plegar sinó que continuarien treballant amb normalitat fins a l’últim minut.

Comunicat íntegre

‘Els treballadors de RTVV volem mostrar el nostre rebuig a la decisió unilateral del govern valencià de tancar la ràdio i televisió pública dels valencians; un mitjà que, durant 24 anys de servei, ha treballat per la vertebració del nostre territori i per la difusió de la nostra història, cultura i llengua.

‘Ni els valencians ni els treballadors no són responsables de la mala gestió política i econòmica que ha afonat aquest mitjà. Considerem una vilesa i un acte de covardia la decisió del tancament com a única solució dels problemes econòmics de l’empresa, problemes que tenen un origen polític i que exigeixen responsabilitats polítiques.

‘Els treballadors de RTVV denunciem que ex-directius d’aquesta empresa són implicats en casos de corrupció lligats al cas Gürtel; ex-directius d’aquesta empresa són encausats per casos d’abusos sexuals a treballadors d’aquesta casa. Ex-directius d’aquesta televisió han elaborat un ERO il·legal… I ara els treballadors hem de pagar els plats trencats i renunciar a un servei públic. Cinc milions de valencians es queden sense la seua ràdio i televisió.’

 

Informació relacionada: 

El vídeo de Canal 9 anunciant el seu tancament

Fabra tanca Canal 9

Indignació i peticions de dimissió pel tancament de RTVV

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any