Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  06.11.2013  06:00

Catalunya Nord encerclarà dissabte les institucions contra el Tractat dels Pirineus

Demà es farà una conferència a càrrec de Muriel Casals i Carme Forcadell a la Casa de la Vila de Perpinyà

Men?ame
 

La diada de Catalunya Nord que cada any tancarà el Correllengua i reivindica d'esborrar el Tractat del Pirineus, es farà enguany aquest dissabte amb una crida a encerclar les institucions nord-catalanes a Perpinyà. El Tractat dels Pirineus, signat per les monarquies francesa i espanyola el 1659, simbolitza la partició de Catalunya, la pèrdua de les institucions pròpies a Catalunya Nord, l'inici de la descatalanització sistemàtica dels antics Comtats i la resistència a la desintegració de la identitat catalana pels regims francesos successius.

L'encerclada d'institucions és una novetat d'enguany que vol seguir l'estil d'accions emblemàtiques de la Via Catalana de l'Onze de Setembre, que també va tenir un ramal al nord amb més de dos mil participants. Per participar-hi aquest dissabte a les 16.59 (simbòlicament per l'any de signatura del tractat), cal apuntar-se omplint aquest formulari.

A banda de l'encerclada d'institucions, com cada any es faran els parlaments al peu del Castellet (programa complet), una marxa de torxes i un concert a la Casa Musical amb els grups Taverners, Lafaille Cobla i Orxata Sound System.

Conferència demà amb Muriel Casals i Carme Forcadell

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, participaran demà a Perpinyà en el debat 'Quina via hem de seguir?', organitzat per la Federació d’Entitats de Catalunya Nord. Serà un acte públic que es farà a les set del vespre a la Sala Aragó de la Casa de la Vila, a plaça de la Llotja de la capital del Rosselló.

Presentarà el debat el president de la Federació, Miquel Arnaudies, i quatre representants d'aquesta plataforma d'entitats faran el balanç de les institucions del territori sobre el català i presentaran unes reivindicacions consensuals: 'Els municipis de Catalunya Nord, el Consell General, el Consell Regional, l’estat i les seves administracions'.

 

Més informació:

VilaWeb Catalunya Nord: La Via del Nord necessita voluntaris