Guerra oberta entre unionistes: Rivera i Camacho topen per encapçalar el no

  • La presidenta del PP acusa el de C's de 'menysprear els milers de votants del PP català'

VilaWeb
ACN – Redacció
05.11.2013 - 09:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP català i Ciutadans han fet públiques les seves desavinences en un moment en què les enquestes indiquen que el partit d’Albert Rivera superaria el PP (i el PSC) com a referent de l’unionisme a Catalunya. Ahir Rivera i Alícia Sánchez-Camacho van evidenciar les friccions. La presidenta del PP català es va declarar amb el president de C’s per la negativa d’aquest a tenir-la a ella com a interlocutora del PP. ‘Acaba de menysprear els milers de votants del Partit Popular de Catalunya’. Rivera lamenta que el PP espanyol no es vulgui reunir amb ell per parlar de Catalunya.

Rivera havia demanat entrevistar-se amb el president espanyol i del PP, Mariano Rajoy, però els populars van desestimar-ho dient que era Camacho la interlocutora del partit a Catalunya. ‘Alguns pensen més en el seu projecte a Madrid i d’altres tenim el projecte a Catalunya’, va dir la presidenta popular, que va ironitzat sobre la condició de ‘líder estatal’ de Rivera.

‘Mai hagués pensat que Rivera s’assemblaria tant a Artur Mas’, va dir Camacho; troba que tant l’un com l’altre afirmen que volen dialogar però només ho volen fer a la seva manera. ‘El senyor Rivera ha menyspreat els votants del PPC’, va insistir.

Camacho va lamentar l’actitud de Rivera i li va demanar que abandonés els ‘personalismes’. El desembarcament de Ciutadans a Madrid, amb el projecte Movimiento Ciudadano, ha estat un dels motius que Sánchez-Camacho ha posat sobre la taula per argumentar la negativa de Rivera a tenir-la a ella com a interlocutora del PP. ‘Mentre alguns tenen el projecte a Madrid, nosaltres el tenim a Catalunya’, va remarcar.

En tot cas, el PPC mantindrà la mà estesa a C’s per si decideix sumar-se a la plataforma en defensa de la unitat d’Espanya que els populars volen impulsar al Principat.

Per la seva banda, Rivera va lamentar que des de les direccions de PP i PSOE no haguessin volgut reunir-se amb ell per parlar de Catalunya i intentar apropar posicions per un possible pacte. El líder de C’s ha denunciat que, després de la negativa de populars i socialistes, queda demostrat que els dos partits estan més interessats en “tornar a acontentar a CiU” que en “parlar i sumar amb Ciutadans”.

Ciutadans va enviar fa unes setmanes una carta al president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, i al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, per intentar tancar reunions amb Albert Rivera per parlar sobre Catalunya i sobre un possible pacte “constitucionalista” que freni el sobiranisme català. Des del PSOE -segons Rivera- no ha arribat més que “un silenci” i unes declaracions de la vicesecretària general, Elena Valenciano, “negant-se a parlar amb C’s”. Des del PP, la resposta no ha estat molt millor, i fa uns dies Ciutadans va rebre la resposta del partit rebutjant l’oferta i instant a Rivera a parlar amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

El líder de C’s ha “lamentat profundament” aquestes respostes i ha considerat que demostren que “el PP no intentarà sumar i el Partit Socialista, tampoc”. “Aquesta és la irresponsabilitat dels que han governat Espanya i ara, a CiU”, ha sentenciat Rivera. I és que segons el president de Ciutadans, populars i socialistes “estan pensant més en tornar a pactar amb CiU i en els escons” que en poder tancar acords “entre els constitucionalistes. “Sobta veure com criden al diàleg amb els separatistes i guarden silenci amb els partidaris de la convivència. Ells són responsables del que està passant a Catalunya”, ha sentenciat.

Ciutadans busca UPyD

D’altra banda, després que UPyD hagi reescollit a Rosa Díez com a líder de la formació en el seu congrés celebrat el passat cap de setmana, Albert Rivera ha tornat a lamentar que aquesta formació no vulgui saber res de C’s. Malgrat això, ha insistit en fer una crida “a la suma” de les dues forces. “Som aliats. No ens importen els espais electorals dels sociòlegs. Ens importa que hi hagi un grup de partits i ciutadans que aposti per les reformes, la regeneració i els canvis”, ha explicat.

Rivera ha recordat que UPyD s’ha negat a pactar amb C’s “fins a tres vegades”, però això no li fa perdre l’esperança. “Si Rosa Diez rectifica i vol sumar, estarem encantats. Tenim les portes obertes. El que importa són les idees, no les persones. Si per canviar les coses hem de sumar amb més gent, ho farem. Aquesta porta està tancada per UPyD, no per nosaltres”, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any