Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  05.11.2013  06:00

El govern de Bauzá porta al parlament la llei que prohibirà la senyera en equipaments públics

La llei de símbols es debat avui

Men?ame
 

El govern de José Ramón Bauzá porta al ple del parlament la llei de símbols, amb què prohibirà que es puguin penjar llaços amb la senyera, tal com fan de fa mesos molts centres educatius de les Illes que lluiten contra la política educativa del govern i en defensa del català a l'escola.  'Hem de protegir els símbols de les amenaces de confondre la identitat i d'intentar substituir-la per una altra simbologia que no és la pròpia de Balears', va dir ahir el diputat del PP Miguel Pérez per a justificar que es vulgui aprovar la llei.

Pérez encara va anar més enllà i va dir que calia 'protegir la bandera i l'escut de la comunitat sobretot per la voluntat d'incorporar simbologia aliena, que no ens reconeix'.

La llei prohibeix l'ús de qualsevol símbol considerat 'no oficial' en els edificis públics de les Illes. Estableix com a oficials la bandera de les Illes, l'escut de la comunitat autònoma, el dia de les Illes Balears, a més de qualsevol altre que sigui declarat oficial pel govern.

Per a poder col·locar els llaços amb les quatre barres a les façanes dels centres públics i concertats caldrà demanar una autorització al govern.

En cas que s'incomplissin les disposicions d'aquesta llei, la conselleria podria aplicar sancions fins de 10.000 euros.

Els grups de l'oposició demanaran avui que es retiri la llei. La diputada del PSIB Pilar Costa va dir que aquesta llei tenia una voluntat repressora i la va qualificar d'inconstitucional. En els mateixos termes es va expressar MÉS, que la troba del tot innecessària.