Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  04.11.2013  16:19

El govern espanyol retira les beques Erasmus als estudiants que ja són l'estranger

S'ha publicat aquesta setmana al BOE · Indignació a la xarxa amb l'etiqueta #ErasmusRIP

Men?ame
 

El ministeri d'Educació només concedirà ajudes econòmiques als estudiants Erasmus que siguin, alhora, beneficiaris d'una beca general, que és aquella que reben els estudiants universitaris amb pocs recursos econòmics. És a dir, el programa Erasmus, d'intercanvi entre universitats europees, continuarà existint, però si l'estudiant no té concedida una beca general només rebrà les ajudes de la Comissió Europea (uns 130 euros al mes) i les que atorguin cada comunitat autònoma i la universitat (entre 100 i 200 euros), però les del ministeri (entre 100 i 150 euros).

Aquest canvi, publicat aquest 29 d'octubre al BOE, afecta els estudiants que s'acullin o s'hagin acollit als programes Erasmus a partir d'aquest curs. És a dir, que tots aquells estudiants que aquest mes de setembre ja s'hagin instal·lat en ciutats europees pensant que cobrarien aquestes ajudes, deixaran de cobrar-les el mes que ve. La indignació entre els estudiants s'ha multiplicat a la xarxa amb l'etiqueta #ErasmusRIP i amb una campanya a Change.org, que demana que es mantinguin les ajudes, i que ja té més de vuitanta mil signatures.