Un monòlit recorda els valldalbaidins víctimes dels camps d’extermini nazis

  • Es va inaugurar divendres al cementeri municipal d'Ontinyent · Els batles d'Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Fontanars dels Alforins i el Ràfol de Salem van ser-ne absents

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.11.2013 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des d’aquest 1 de novembre passat, un monòlit recorda al cementeri municipal d’Ontinyent els valldalbaidins que van ser víctimes dels camps d’extermini nazis. El dia de Tots Sants es va inaugurar aquest recordatori, en un dels darrers actes del cicle ‘Guerra i oblit‘ (pdf) que durant més d’un mes ha homenatjat a la capital de la Vall d’Albaida les víctimes de la barbàrie nazi amb la voluntat d’evitar que la societat l’oblide.

El monòlit inclou una inscripció en què es pot llegir ‘A totes les víctimes de la guerra que patiren els camps de concentració nazis. Record i memòria. Ajuntament d’Ontinyent, novembre de 2013’.

Un centenar llarg de persones van assistir a l’acte d’inauguració, en què hi va haver intervencions dels batles de Bocairent, Josep V. Ferre,  Ontinyent, JOre Rodríguez, i la Pobla del Duc, Vicent Gomar, i que es va cloure amb una interpretació del Cant dels Ocells a càrrec de la violonista Àngels Muñoz. Els batles d’Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Fontanars dels Alforins i el Ràfol de Salem, poblacions d’on s’han documentat també presos al camp de Mauthausen, no van acudir a l’acte tot i haver-hi estat convidats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any