Ex-militants del PSC creen el Partit Socialista Popular de Catalunya i demanen ajuda a Guerra

  • Provenen d'una ex-corrent interna del PSC

VilaWeb
Redacció
02.11.2013 - 19:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ex-militants del PSC han creat aquest mes d’octubre passat el Partit Socialista Popular de Catalunya (PSPC). El president és Isidro Carpio, ex-tinent de batlle de Mollet del Vallès i membre d’Ágora Socialista, una corrent interna del PSC que fou expulsada del partit i que propugnava la unitat de PSC i PSOE. Segons Crónica Global, l’alta de l’entitat com a partit encara és en tramitació al ministeri d’Interior espanyol, i es defineixen com ‘un partit no nacionalista’.

Un dels principis que defensa aquest nou partit és ‘la cohesió institucional i simbòlica de l’estat’; esgrimeix també la idea de ‘regeneració i renovació del sistema i les institucions democràtiques d’Espanya’. I proposen una organització territorial de l’estat en què les comunitats autònomes s’anomenin federacions, de tal manera que els ciutadans votin en les eleccions qui ha de ser el ‘president de la república, el primer ministre i el president de la federació’.

Just ahir divendres el president del PSPC va enviar una carta pública a l’ex-ministre Alfonso Guerra, que aquesta setmana va fer unes declaracions dient que el PSOE hauria de tenir un partit socialista propi a Catalunya alternatiu al PSC. En la carta, Carpio diu: ‘Teniu una oportunitat única perquè deixeu les coses clares, per a desfer-vos d’aquests impresentables que han portat el socialisme a una espiral de vertigen molt perillosa, no només per al socialisme català o per l’espanyol, sinó per a la convivència pacífica de tots els espanyols’.

I continua així: ‘A aquests que et denosten, que et diuen vell acabat, home de les cavenres, que no et reconeixen cap representativitat (…) són els mateixos amb qui vas fer la Unitat dels Socialistes a Catalunya.’ I li diu que es van veure obligats a deixar el PSC ‘per la deriva nacionalista’ i que han estat treballant per la refundació de l’ex-federació socialista del PSOE a Catalunya, però que no han tingut prou suport de dirigents del PSOE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any