Guardans creu que els mossos faran imposar la constitució en cas de secessió

  • 'Seran els primers que hauran de detenir un batlle que desobeeixi', diu l'ex-eurodiputat de CiU

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.11.2013 - 17:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-eurodiputat de CiU i ex-dirigent de Convergència, Ignasi Guardans, creu que els mossos d’esquadra seran els primers que faran complir l’ordre constitucional en cas de secessió de Catalunya, ja sigui per al via d’una consulta feta sense el permís de l’estat o amb una declaració d’independència. ‘Els mossos seran els primers que hauran de detenir a un batlle que decideixi desobeir. Ho faran els mossos, no haurà de venir la guàrdia civil, perquè són policies vocacionals, que en el seu conjunt compleixen, han jurat i faran obeir la llei’, ha declarat Guardans en una entrevista a Europa Press recollides per La Vanguardia.

L’opinió de Guardans és que una consulta sense permís de l’estat o una declaració d’independència portarien a un conflicte constitucional amb possibles efectes penals i fins i tot a la suspensió de les competències de Catalunya en ordre públic.

Però ha descartat un escenari de violència militar, perquè té clar que els mossos farien cas de la legislació espanyola: ‘Algú s’imagina els mossos obeint una ordre il·legal? Els mossos no obeiran ordres contra la llei’, ha dit.

Guardans, que va sortir del partit quan Ramon Tremosa fou l’escollit per a la candidatura a les darreres eleccions europeess, ha aprofitat per carregar contra Artur Mas, dient que ‘es creu que és una mena de Moisès’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any