Duran passa a l’atac contra ERC i Junqueras per la pregunta

  • Acusa els republicans de trencar 'l'esperit unitari del parlament'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.11.2013 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s’ha sentit al·ludit per les declaracions d’ahir d’Oriol Junqueras, que avisava que es quedarien sols aquells ‘vells i nous establishments que volen imposar preguntes arbre, gens clares i poc explícites’ en la consulta. Duran ha dit avui a Twitter que la pregunta de la consulta ha de ser ‘fruit d’acord entre CDC, ERC, Unió i ICV. No el que vulgui ERC’. I ha acusat Junqueras de trencar l’esperit unitari del parlament i a ERC de fer el mateix dues vegades al congrés espanyol.

Duran s’ha expressat així aquest migdia a Twitter:

Duran ha reaccionat d’aquesta manera a les declaracions d’ahir de Junqueras, que deia que la pregunta hauria de ser clara i directa sobre la independència, i criticava aquells que proposen fórmules poc clares. ‘Junqueras diu que he plantejat que es faci més d’una pregunta a la consulta. És fals!’, ha replicat avui a Twitter Duran. ‘Dic que el que s’hagi de preguntar sigui fruit d’acord entre CDC, ERC, Unió i ICV. No el que vulgui ERC’, ha afegit.

Heus ací el piulets d’avui de Duran:


Junqueras desarma ‘els moderats’

Junqueras va deixar clar ahir que ERC ‘no es quedarà sola defensant una pregunta clara amb resposta explícitia’. També ha explicat qui empeny conjuntament en la seva direcció i sentencia que qui es quedarà sol seran ‘alguns vells i nous establishments’.

A banda d’aquests piulets, Junqueras va participar dijous al vespre en el debat de Televisió espanyola i va defensar el dret d’autodeterminació de Catalunya i va explicar les raons que porten a la majoria dels catalans a voler la independència. Podeu veure l’entrevista a continuació (els quaranta primers minuts):


ERC no està disposada a acceptar que la consulta no pregunti directament sobre la independència. El seu president, Oriol Junqueras, ho ha deixat ben clar aquest divendres a Navarcles durant una xerrada amb simpatitzants. ‘Volem que quan parlem se’ns entengui. I si el que tenim davant és saber com convertim Catalunya en un país independent, la pregunta ha d’anar sobre la independència del nostre país’, ha exclamat davant les cinc-centes persones que han omplert el teatre municipal. El líder republicà ha carregat directament contra les preguntes ‘arbre’, aquelles que inclouen diferents opcions de ‘sí’, i contra aquells grups que les defensen: ‘ni arbres ni foscor. Volem que tothom ens entengui’.

Els tres piulets que Junqueras:

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, durant una entrevista a RAC-1, va dir: ‘Evidentment, una pregunta clara amb resposta explícita. Estem per decidir, no per vacil·lar’, ha explicat de forma coincident amb les piulades del president republicà. ‘La tercera via que hem estat buscant durant 30 anys no existeix’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any