Duran: ‘Tenim l’obligació de reconèixer l’esforç actual del PSC’

  • El cap d'UDC creu que 'l'escletxa de diàleg amb el govern espanyol no s'ha de menysprear ni contemplar des de la ingenuïtat'

VilaWeb
VilaWeb
ACN
01.11.2013 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que s’equivoquen els catalanistes que pensen que el PSC hauria de trencar amb el PSOE. ‘Seria un desastre per a Catalunya’, ha precisat en la seva carta setmanal, i considera que cal reconèixer ‘l’esforç actual del PSC’ perquè ‘la seva actitud li genera fugues electorals importants’.

En aquest sentit, Duran ha volgut deixar clar que és ‘just’ que ara es reconegui la seva ‘actitud distant’ del PSC amb el PSOE. En paral·lel, el líder d’UDC ha destacat que la ‘cara positiva’ de la setmana és l”apreciació d’una escletxa de diàleg’ amb el govern espanyol que no s’ha de ‘menysprear’ però tampoc ‘contemplar des de la ingenuïtat’.

Per Duran, no ‘és fàcil’ l’actitud mantinguda pel PSC, que va generar ‘neguit’ i ‘patiment’ als parlamentaris davant del sí del PSOE i també ‘per la seva pròpia abstenció’. ‘Crec que la gran força de Catalunya és la seva unitat i tenim l’obligació de reconèixer l’esforç actual del PSC’, ha reblat.

La negociació amb el govern de l’estat per aclarir si l’aportació del pla de proveïdors se’n descomptaria l’aportació del fons de liquiditat autonòmica (FLA) ha estat, pel cap d’Unió, la ‘cara positiva’ de la setmana. ‘Una flor no fa estiu però crec que el govern espanyol ha volgut tenir un gest positiu amb Catalunya, més enllà de ser just ‘, ha precisat.

Segons Duran, l’executiu de Rajoy ha admès ‘un error tècnic’ i ha afirmat que a la Generalitat ‘no li faltarien diners’ ni per garantir el dèficit ni per pagar proveïdors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any