Segueix la vaga a Panrico

  • Després de dues setmanes i mitja de vaga, el comitè d’empresa de la planta situada a Santa Perpètua considera insuficients les propostes de la direcció i manté la vaga indefinida.

VilaWeb
Redacció
31.10.2013 - 00:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga va ser convocada el passat 13 d’octubre a nivell estatal pels sindicats CCOO, UGT i CGT.  Els motius de la vaga eren l’impagament del mes de setembre i aturar els plans de l’empresa d’acomiadar a gran part de la plantilla i executar rebaixes salarials d’entre el 25 i el 35%. Finalment en la majoria de centres es va supeditar la vaga als resultats de la negociació, però la planta de Santa Perpètua es va negar a acceptar el calendari de negociacions que va proposar l’empresa i ha mantingut la vaga indefinida.

Gaspar Fernando, delegat de CGT afirma que la vaga ‘va per llarg’. Segons el sindicalista, l’empresa ha reduït el nombre d’acomiadaments previstos però considera aquesta mesura insuficient. L’última assemblea de treballadors celebrada dissabte passat  va rebutjar el pla de viabilitat que oferia Panrico. ‘Ja vam patir una reducció salarial del 25% fa dos anys, no en podríem suportar una altra, seguim mantenint les nostres reivindicacions: Cap reducció salarial i si hi ha baixes, únicament que siguin voluntàries amb 30 dies per any treballat o prejubilacions’.

Després de no arribar a cap acord, el comitè manté la vaga amb el suport de la plantilla i estudia noves accions, de moment ja han celebrat dues manifestacions i van rebre una càrrega policial en les concentracions periòdiques que realitzen a la porta del centre de treball. Aquestes protestes han rebut el suport d’altres seccions de CGT com Correus o Cacaolat, algunes seccions de CCOO i la CUP. Afirmen estar buscant més suports tant institucionals com en altres empreses. ‘De moment anem a buscar els transportistes autònoms i les empreses d’alimentació del Vallès, els hi expliquem que si nosaltres caiem ells vindran darrera’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any