El fundador de la Wikipedia torna a lloar-ne la versió catalana

  • En una conferència a Brussel·les, Jimmy Wales diu que la Viquipèdia és una de les més potents quant a nombre de parlants

VilaWeb
Redacció
30.10.2013 - 08:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Vrije Universiteit de Brussel·les ha acollit una conferència sobre ciència oberta amb la presència de Michel Bauwens, un dels fundadors de la P2P Foundation, i de Jimmy Wales, fundador de la Wikipedia. Aquest últim, en el seu discurs, va posar d’exemple la Viquipèdia en català a l’hora d’explicar que moltes llengües considerades minoritàries tenen comunitats molt actives: ‘La Wikipedia catalana és molt més gran del que un s’imaginaria quant al nombre de persones que parlen català.’ (vídeo)

Pel pare de l’enciclopèdia lliure, una de les raons és que ‘els catalans són molt apassionats per la seva llengua, la qual ha estat històricament amenaçada’. No és la primera vegada que Wales fa referència a la segona Wikipedia a crear-se el 2001, dos mesos després de l’anglesa. El 2010 ja va posicionar-se en favor del reconeixement de l’Amical Wikimedia dins la Fundació Wikimedia, un reconeixement que s’ha concretat oficialment enguany.

El català ocupa la quinzena posició en nombre d’articles a la Wikipedia i l’edició en català ha aconseguit el reconeixement de ‘perfecta’, gràcies al fet que recull mil articles amb contingut de notable qualitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any