Els anticatalanistes de l’Aragó convoquen una manifestació a Fraga

  • El PAR, soci del PP, dóna suport a la convocatòria de la plataforma No Hablamos Catalán

VilaWeb
Redacció
29.10.2013 - 17:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Aragonès (PAR), soci del PP al govern d’Aragó, s’ha afegit a la manifestació que la plataforma anticatalanista No Hablamos Catalán ha convocat el 16 de novembre a Fraga. El PAR, responsable d’haver impulsat al costat del PP aragonès la polèmica llei de llengües que margina el català, ha expressat l’adhesió a l’acte, convocat amb el nom de ‘Jornada i manifestació aragonesistes’. ‘Sempre serem a les convocatòries en què es defensi l’Aragó i els aragonesos’, diu el PAR.

El president del comitè local del PAR de Fraga, Ángel Romero, ha dit: ‘El 16 de novembre sortirem al carrer a manifestar el nostre aragonesisme i a denunciar la manipulació de la història del Regne d’Aragó que fan les institucions catalanes.’

Aquest partit pressiona el govern de Luisa Fernanda Rudi perquè s’afanyi a aplicar la llei de llengües ‘per a garantir la supervivència de l’aragonès oriental i que no sigui fagocitat pel català’. Així ho diu un altre càrrec local del PAR, Daniel A. Forrolla, president de la formació al Torricó (Llitera).

La llei de llengües ha estat objecte de recurs al Tribunal Constitucional espanyol per part de CHA, CiU, ERC, ICV, IU i PSOE. El tribunal ha admès el recurs a tràmit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any