Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  29.10.2013  17:08

Els anticatalanistes de l'Aragó convoquen una manifestació a Fraga

El PAR, soci del PP, dóna suport a la convocatòria de la plataforma No Hablamos Catalán

Men?ame
 

El Partit Aragonès (PAR), soci del PP al govern d'Aragó, s'ha afegit a la manifestació que la plataforma anticatalanista No Hablamos Catalán ha convocat el 16 de novembre a Fraga. El PAR, responsable d'haver impulsat al costat del PP aragonès la polèmica llei de llengües que margina el català, ha expressat l'adhesió a l'acte, convocat amb el nom de 'Jornada i manifestació aragonesistes'. 'Sempre serem a les convocatòries en què es defensi l'Aragó i els aragonesos', diu el PAR.

El president del comitè local del PAR de Fraga, Ángel Romero, ha dit: 'El 16 de novembre sortirem al carrer a manifestar el nostre aragonesisme i a denunciar la manipulació de la història del Regne d'Aragó que fan les institucions catalanes.'

Aquest partit pressiona el govern de Luisa Fernanda Rudi perquè s'afanyi a aplicar la llei de llengües 'per a garantir la supervivència de l'aragonès oriental i que no sigui fagocitat pel català'. Així ho diu un altre càrrec local del PAR, Daniel A. Forrolla, president de la formació al Torricó (Llitera).

La llei de llengües ha estat objecte de recurs al Tribunal Constitucional espanyol per part de CHA, CiU, ERC, ICV, IU i PSOE. El tribunal ha admès el recurs a tràmit.