Bahrain: més pots de gasos lacrimògens que no pas habitants

  • Una organització denuncia que el govern d'aquest petit país pèrsic d'1,3 milions de persones en vol comprar 1,6 milions

VilaWeb
Redacció
28.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A Bahrain, una petita illa estat al golf Pèrsic, van arribar fa dos anys els aires de la primavera àrab. Però no s’hi van quedar, a causa de la dura repressió del govern sobre el moviment opositor. Una repressió que, poc o molt, continua ben present al petit país pèrsic. Una dada ho reflecteix: amb 1,3 milions d’habitants, el govern planeja de comprar 1,6 bombes de gas lacrimogen. És el que denuncia l’organització Bahrain Watch a partir d’un document filtrat.

Per denunciar-ho, però també per aturar-ho, des de fa dues setmanes l’organització ha engegat una campanya a les xarxes socials, ‘Aturem el carregament‘, contra aquesta possible compra, principalment a companyies coreanes i sud-aficanes.

La campanya de Bahrain Watch no sols informa dels efectes i conseqüències dels gasos lacrimògens en la població civil (han causat nombrosos morts), sinó que també proposa d’actuar activament en la denúncia del seu ús a través de missatges electrònics a empreses productores i autoritats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any