Participació ontinyentina en la 15a Trobada Triangle Jove

  • El nou programa del CLJO a Ràdio Aktiva la Vall n'ofereix un reportatge

VilaWeb
Redacció
25.10.2013 - 16:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Membres del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, de l’Assemblea de joves Meruts i de Ràdio Aktiva la Vall van participar el cap de setmana passat en la 15a Trobada Triangle Jove, celebrada a Morella, que en aquesta edició tenia com a lema central ‘Generació retallada, però no perduda’. Representants dels consells de la joventut i associacions juvenils de les illes, Catalunya i el País Valencià s’hi van aplegar per a debatre qüestions com l’habitatge, l’ocupació o la igualtat d’oportunitats entre les persones joves.

La Trobada va aprovar la declaració ‘Els i les Joves volem construir lliurement i en igualtat d’oportunitats els nostres projectes de vida’, en la qual es considera que les polítiques públiques han de garantir que els joves han de poder construir el seu projecte de vida en igualtat de condicions i escollir lliurement els seus camins vitals, sense condicionants. En aquest sentit, reclama transformacions estructurals per tal de portar la societat i la joventut a una situació sense exclusió, sense pobresa i sense desigualtats socials. Entre les seus demandes concretes hi ha la derogació de la reforma laboral i l’establiment d’un nou model de relacions laborals, el foment d’alternatives a les formes tradicionals d’habitatge i la retirada de la LOMCE i del TIL, entre d’altres.

Els actes els va inaugurar Domingo Comas, doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, i enre altres activitats s’hi va fer una taula redona de presentacions de diversos projectes cooperatius com la Cooperativa de consum Aigua Clara (Alberic), el Centre Social-Bar Terra (València), la Eduxarxa Cooperativa de serveis educatius i editorials (l’Hospitalet) o Xauxa Xica Escola Lliure (Molins de Rei).

El Triangle Jove, creat el 1999, el formen el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), amb les finalitats de prendre posicionaments sobre temes d’interès per a la gent jove i traslladar-los als organismes i institucions que pertoque; oferir a les entitats membres la possibilitat de trobar espais d’intercanvi, i millorar la qualitat de l’associacionisme i potenciar la paricipació social dels i les joves. La trobada s’organitza anualment en alguna localitat dels Països Catalans per a reflexionar sobre els problemes als qual s’enfronta la joventut, estretir llaços socials i culturals i elaborar propostes per a la millora de la situació dels joves.

El CLJO estrena un programa radiofònic amb aquesta trobada

Des d’aquesta mateixa setmana, el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent té un programa radiofònic a Ràdio Aktiva la Vall, amb el qual es proposa promoure les seues activitats i fer-lo servir com a espai d’opinió i debat.

El primer programa, ja publicat a la web de l’emissora, està centrat en la participació del Consell en la Trobada Triangle Jove, amb entrevistes a Domingo Comas, i Vicente Juan, patró de la fundació Triangle Jove pel Consell de la Joventut de les Illes Balears. També s’hi pot escoltar una tertúlia de membres de Joves per la Llengua de Mallorca i de la Plataforma per la llengua de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any