Lara es desdiu de l’amenaça d’anar-se’n d’una Catalunya independent

  • Ara diu que només se n'anirien les editorials en castellà, però no la seu del grup ni ell mateix

VilaWeb
Redacció
25.10.2013 - 11:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Grup Planeta, José Manuel Lara, ha passat pel programa ‘El matí de Catalunya Ràdio‘ i ha dit que, en el cas d’una Catalunya independent, que personalment veu impossible, ni ell ni Planeta Corporación no se n’anirien de Barcelona. L’afirmació contrasta amb unes polèmiques declaracions anteriors, en què va dir que Planeta s’enduria els negocis ‘a Saragossa, Madrid o Conca’. Lara ha dit que havia estat mal interpretat i ha matisat que se n’anirien sols les editorials del grup en llengua castellana, tal com passa amb les que té en llengua francesa i portuguesa, amb seu a París i Lisboa.

‘Planeta Corporación i José Manuel Lara no se n’aniran de Barcelona, i menys el Grup 62. El problema seria amb editorials en llengua espanyola que tenen seu a Barcelona, com Editorial Planeta’, ha explicat en l’entrevista, en què també ha afegit que se sent ‘català i catalanista com qui més’, però creu que ‘la independència no és dolenta, és impossible’.

Segons que ha dit, els interlocutors europeus amb qui parla, des de comissaris de la UE fins a autors que publica a les seves editorials franceses ‘que són i han estat alts càrrecs polítics, de dreta i esquerra’, li diuen que no donaran suport a la independència de Catalunya per una qüestió ‘molt simple’: ‘Si hi voten a favor, obren la caixa de pandora al seu país, i no hi volen entrar.’ A més, creu que econòmicament tampoc no és viable una ‘Europa de quatre-centes regions’: ‘Europa, l’any 2030, serà una Europa federal o una Europa morta.’

Lara ha dit que aposta pel camí del diàleg, però és ‘bastant pessimista’ que es produeixi, tant per la irritació que observa en la part catalana com perquè ‘des d’Espanya no és dóna la importància que té al que està passant a Catalunya’. ‘El procés d’independència no serà amistós, ho veig impossible’, ha reblat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any