Aixecar castells amb el mòbil

  • En ocasió de la diada de Santa Úrsula de Valls es presenta una completa aplicació castellera

VilaWeb
Redacció
26.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aprofitant la fira de la jornada castellera de Santa Úrsula de Valls, l’empresa Dortoka presenta avui Aixeca Castells, una aplicació per a Android i iOS elaborada en col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya amb les dades de setze de les grans colles de Catalunya. També explica els principals conceptes de què es componen els castells i les colles, tant en la construcció com en la part tècnica. I a través de la tecnologia 3D i la realitat augmentada, l’usuari pot experimentar la construcció de castells en qualsevol plaça o carrer i compartir el resultat a la xarxa.

La creació de solucions 3D combinades amb la realitat augmentada, expliquen a Dortoka, dóna ‘una dimensió suplementària que permet de crear accions interactives que aporten a l’usuari una experiència molt més entenedora’.

L’objectiu de l’app és poder arribar a difondre els conceptes bàsics del món casteller de manera didàctica i convertir-se en una eina per a tothom qui ‘no té la possibilitat d’estar a prop d’aquesta cultura i vulgui fer una immersió en conceptes i tècniques de manera interactiva’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any