El càrrec local d’ERC es disculpa per haver aplaudit la violència dels mossos contra l’empresari mort al Raval

  • Josep Figueras havia defensat a Twitter l'ús de la violència per detenir 'un malparit que es resisteix'

VilaWeb
Redacció
23.10.2013 - 13:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comentari a Twitter d’un càrrec d’ERC sobre les imatges dels mossos pegant un detingut, que va morir poc després a l’hospital, ha generat força polèmica a la xarxa. Josep Figueras, secretari d’organització de l’Executiva Regional d’ERC al Penedès, ha escrit aquest matí: ‘Que algú expliqui com es deté un malparit que es resisteix sense utilitzar un mínim de violència. Bona feina @mossoscat’. 

El piulet ha rebut diverses crítiques i fonts d’Esquerra han volgut deixar clar a VilaWeb que no compartien en absolut les declaracions, que han qualificat de deplorables. En un comunicat, el partit reitera la necessitat qiue s’obri una investigació i expressa la consternació per la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez.  

Poc després Josep Figueras s’ha disculpat pel comentari ‘escrit de manera irreflexiva’ i per haver ferit sentiments. Ha dit que li dolia que es qüestionés ‘reiteradamanet la nostra policia’, i ha defensat que el cas sigui investigat per la justícia.

Juan Andrés Benítez va ser detingut pels mossos al Raval de Barcelona el dia 6 d’octubre i va morir poc després a l’hospital. La versió oficial parla d’una baralla però avui el diari El País publica dos vídeos filmats per una parella de veïns del carrer on van passar els fets on es veuen uns quants policies donant cops al detingut quan és a terra.

En la sessió de control al govern, tant el conseller d’Interior Ramon Espadaler com el president Artur Mas s’han limitat a demanar que no es jutgés el cas mirant només aquestes imatges i que calia conèixer la seqüència sencera dels fets abans de valorar-los.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any